Kiemelt útjaink 2017

Szent Márton Napi Vigasság Hollókőn

 

Hollókő Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján, és így világszerte ismert.

2017. november 11.

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj8.500 Ft/fő

Útvonal: Nagykanizsa-Hatvan- Hollókő  - Nagykanizsa

Program:

Indulás Nagykanizsáról reggel 6.00 órakor  a Kögáz parkolóból.

Utazás Hatvanon keresztül Hollókőre.

Az immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Szent Márton Napi Vigasság ismét elhozza Hollókőre a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait. A rendezvény 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő programok Szent Márton legendájából mutatnak be életképeket. Az ide látogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Hollókő piacán libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért. 

Tervezett programok között 11 órakor a vigasság ünnepélyes megnyitóját találjuk. A nap során láthatunk “életképeket Szent Márton legendájából”, lesznek középkori és libás játékok Szent László Vitézeivel, de vidám mulatságos előadásokon és a Hollókő Főgúnárja címért zajló versenyen is részt vehetünk majd.

A rendezvény részeként megnyitjuk a régi Oskola épületét a templom szomszédságában, ahol a gyerekek régi népmeséket nézhetnek és hallgathatnak meg a modern technika segítségével, illetve betekintést kaphatnak, hogy milyen is volt egy régi iskola Hollókőn. Helyi borok kóstolójára a sokak kedvencében, a Borpatikában (Guzsalyas Ház pincéjében) és a Petőfi úti vásári forgatagban is lesz lehetőség. Természetesen az elmúlt időszak kedvencei, mint a Kalácsos, a Gazduram Sajtboltja, a Palóc Játszóház, a Hollókői Vár, vagy a például a Holló Jankó Mesejátszótér is várja az idelátogatókat.

A Jó Palócok Egyesülete kézműves foglalkozással várja a gyerekeket a Falumúzeumban. Az egyesületi tagok segítségével lehet készíteni kukoricabábokat, a gyerekek mákos kukoricát kóstolhatnak és meleg teával frissülhetnek.

Részletes program:
11.00: Megnyitó a Pajtaárok színpadon
11.15: Szent Márton életkép a Pajtaárok színpadon
12.00: Ludas Matyi mese a templom előtti téren
12.45-től: Hollókő Főgúnárja verseny a Falumúzeum előtt
13.00: SZELINDEK - régi zenevilág forgatag koncert 
12.00-tól: Hollókői Vendégség a Petőfi úton
14.00: Ludas Matyi előadás a templom előtti téren

Folyamatos programok: Kézműves vásár a Petőfi úton, Népi játszóház a Palóc Játszóházban, Hollókői Vendégség a Petőfi úton 12.00-tól, Gasztronómiai kóstolók a Kalácsosban és a Gazduram Sajtboltjában, folyamatos régi zenevilág forgatag, Mesenézési lehetőség az Oskolában és gyermekfoglalkozás a Falumúzeumban.

Hazaindulás  délután, érkezés a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők és a BBP biztosítás árát.

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink