Kiemelt útjaink 2017

Zarándoklat MEDJUGORJE-ba

2017. október 19-22. (3 éj)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Panzió

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 20.000 Ft + 65€/fő

1. nap:    Kora hajnalban 3.30 órakor indulunk el Nagykanizsáról zarándoklatunkra és Horvátországon keresztül utazva érkezünk meg az Unesco védettség alatt álló TROGIR városába, ahol gyalogos sétát teszünk. Szép régi épületek találhatók az óvárosban: Szent Lőrinc-katedrális, Városháza, Fő-tér, Óratorony szerepelnek látnivalóink között. Ezen a napon VEPRIC-ben lesz a szentmisénk a Lourdes-i barlangkápolnánál. Újabb határátlépésünket követően este megérkezünk Bosznia-Hercegovinába, Medjugorje-ba. Szállásunk elfoglalása és vacsora.

2. nap:   Szentmisével kezdjük napunkat MEDJUGORJE-ban, Máriás- zarándoklatunk központjában. Visszatérve a szálláshelyünkre megreggelizünk. A Szent Jakab-tiszteletére épített kéttornyú nagytemplomot tekintjük meg, majd ezután keresztúti elmélkedést tartva, a stációk mentén imádkozva felkapaszkodunk a Krizsevácra. Rövid pihenőt követően varázslatos természeti helyszínre, a csodaszép Kravica-vízesésekhez indulunk, ahol séta –és fotószünetet tartunk.  Visszaérkezünk Medjugorje-ba, szabadidő elmélkedésre-imádságra ill. zarándoktárgyak, szentképek vásárlására. Vacsora.

3. nap: Szentmisével kezdjük az újabb napunkat. Visszatérve a szálláshelyünkre megreggelizünk. MEDJUGORJE-ban, a Jelenési-hegyhez indulunk imádságos lélekkel Mária, a Béke Királynője oltalmába ajánlva hazánkat, Lelkipásztorainkat és Családjainkat, egyéni és közösségi szándékainkat, élőkért és elhunytakért, idősekért és fiatalokért, betegekért és munkanélküliekért, a szegényekért s az üldözöttekért fohászkodva. Rövid pihenőt követően a Neretva-folyó völgyének híres városába a Csontváry-t is megihlető MOSTAR-ba érkezünk. Történelmi épületek, a katolikus ferences templom, az Öreg-híd, bazár, dzsámi alkot montázst. Szabadidő. Kora este visszaérkezünk Medjugorje-ba, ahol még lehet imádkozni a zarándokhelyen. A Világosságos Rózsafüzér 5 titkáról elmélkedünk, amelynek a Mária zarándokhelyen szép mozaikos emléket állítottak és a keresztúti állomásokat tekintjük meg. Vacsora

4. nap: Korán reggelizünk és a bepakolást követően elbúcsúzunk Medjugorjé-tól. Hazafelé úton az Adria dalmát szakaszának egyik leghangulatosabb kisvárosába, a római gyökerekkel bíró OMIS-ba jutunk, ahol az óvárost tekintjük meg. Az autópálya menti Krka-folyó panorámateraszánál tartunk még szünetet, ahol szentmisén veszünk részt a Mária a Gyermek Jézus szobornál és a Loretói- litániát imádkozzuk el hálából, majd lelkipásztorunk megáldja a kegytárgyakat, s hazaindulunk. Élményekben gazdagon, lelki töltekezéssel megerősödve a késő esti órákban érkezünk Magyarországra, Máriás-zarándoklatunkról.

Várható belépők max. összege: 50 kuna és 5 Euro

BBP biztosítás: 1.760 Ft/fő

A részvételhez érvényes útlevél vagy kártyás személyigazolvány szükséges!

 

 

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink