Kiemelt útjaink 2017

ADVENTI HANGULATBAN ZÁGRÁBBAN

BETELT!! 2017. december 16., 17.  

Utazás: autóbusszal

Részvételi díj: 5.200 Ft/fő

Program:

Horvátország fővárosában több, mint kétszáz éves hagyománya van az adventi időszak különleges megünneplésének, melyet egy evangélikus lelkész kezdeményezésére tartottak meg minden évben. Az első világháborút követően feledésbe merült szép szokást néhány évtizede felelevenítették, és a vallási rendezvények mellett egyre nagyobb teret kapnak a családok, baráti társaságok, városba látogató vendégek szórakoztatására rendezett programok, vásárok.  A Jellasich téren, a Gradec negyedben és a Nemzeti Színház előtti látványos vásári forgatag, hatalmas adventi koszorú, jégpálya és fényes díszkivilágítás méltán emeli a várost Európa egyik legszebb Jézuska-váró helyszínévé.

Reggel 7.00 órakor indul az autóbuszunk Letenye érintésével Zágrábba. Útközben kis pihenőt tartva érkezünk meg a gyönyörű gótikus Székesegyház terére, ahol városnéző sétánkat kezdjük. A Szent László királyunk által alapított templomban –ereklyéi a sekrestye kincstárában találhatók- van a Bécsújhelyen kivégzett Zrinyi Péter és Frangepán Ferenc síremléke is.

Ezután a várnegyedbe megyünk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a belvárosra, és itt található többek között a színes majolikákkal díszített Szent Márk templom és a kormányzati negyed Horvátország parlamentjével, a szaborral.

A Jellasich tér forgatagában mindenki találhat magának egy kis emléket, vagy megkóstolhatja az illatozó süteményeket, forralt bort. A hatalmas adventi koszorún már egy-két gyertya ég, a színpadon szórakoztató műsorok zajlanak.  A színház előtti tér is megtelik ilyenkor vidám társaságokkal és akinek korcsolyázni támad kedve, ezt is megteheti az ott felállított jégpályán. Az élmények hatására reméljük vidám, ünnepi hangulatban térünk haza a szomszédolásból.

A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét.

 A részvételi díj nem tartalmazza a belépők és a BBP biztosítás árát.

  Belépő: -

BBP: 440 Ft/fő

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink