Kiemelt útjaink 2017

Advent Grazban

BETELT!!2017. december 2., 9., 16.

Részvételi díj: 5.500 Ft/fő

 Indulás reggel 6.30 órakor Nagykanizsán a KÖGÁZ parkolóból.

Ausztria második legnagyobb városába érve besétálunk az ünneplőbe öltözött óvárosba. Eldugott utcácskák, romantikus belső udvarok, művészi homlokzatok és pompás építmények várják a látogatókat. A Tartományi székház reneszánsz árkádos udvarában megcsodáljuk a 45 tonna kristálytiszta jégből faragott Jégbetlehemet. A görög-római mitológia isteneit láthatjuk a Festett Ház homlokzatán. A Fő téren áll a város karácsonyfája. A városházát háromdimenziós ádventi kalendárium világítja meg. A mediterrán hangulatú Ferencesek negyedéről a Murához jutunk. Mióta Graz Európa kulturális fővárosa volt 2003-ban, a város két oldalát a folyón lebegő kagyló fogja össze: ez a Murasziget.

A Schlossbergre fogaskerekűvel jutunk fel. A Harangtorony, Kazamata színpad és az Istálló-bástya mellett haladva elsétálunk Graz jelképéhez – az Óratoronyhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra.

A grazi Várban megtaláljuk Európa legjelentősebb gótikus kettős csigalépcsőjét. A Dómot III. Frigyes császár építtette. A Harangjátéktér ádventi dallamai 11, 15 és 18 órakor hallhatók.

Belvárosi sétánk során lépten-nyomon ádventi vásárokat érintünk (Christkindlmarkt), ahol a forralt bor és sült gesztenye illata elidőzésre csábítja a vendéget.

Hazautazás az esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza az utazás és idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők és a BBP biztosítás árát.

BBP: 440 Ft/fő

Ajánlott fakultatív programok:

Eggenbergi kastély parkja Belépő: Felnőtt 2 euro, diák (27 éves kor alatt) 1 euro

Mauzóleum – II. Ferdinánd császár nyughelye Belépő: Felnőtt: 6 euro, nyugdíjas 4 euro, diák 2 euro

Tartományi Fegyvertár – a világ legnagyobb történelmi fegyvergyűjteménye több, mint 30 ezer kiállított tárggyal. Belépők: Felnőtt 9 euro, nyugdíjas 7 euro, diák (27 év alatt) 3 euro 

 

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink