Kiemelt útjaink 2017

A varázslatos Velence, és ami körülöleli.

 

2017. október 7-9. (2 éj)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: szálloda***

Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 29.900 Ft/fő

Program:

1.nap: indulás 6 órakor Nagykanizsáról, a KÖGÁZ parkolójából. Szlovénián átutazva rövid pihenőt tartunk Trojánén, ahol a messze földön híres fánkot és egyéb finomságokat is megkóstolhatunk. Ezután Idrija következik, ami Szlovániában az UNESCO listájához legfrissebben, azaz 2012-ben csatlakozott település. 2011-ben még egy EDEN címet is bezsebelte magának, mindezt természetesen nem véletlenül. Címét Európa második legnagyobb higany bányájával és gazdag kulturális örökségével érdemelte ki.

Ezt követően tisztelettel adózunk az isonzói és doberdói csatamezőn az első világháborúban elesett katonáink előtt, megtekintve a harcterek egykori emlékeit, monumentális emlékműveit és a magyar katonák hősi temetőjét. Lido di Jesoloba érkezve még vacsora előtt megtapasztalhatjuk az Adria minden időben lenyűgöző látványát.

2. nap: Először a Velencét körülvevő legszebb szigeteket látogatjuk sorra: Burano szigetén a színes házak közötti kis csatornák mentén számos üzlet kínálja a híres csipkekölteményeit és enyhet adó tavernákban lehet megpihenni, Muránóban megismerkedünk az üvegfúvás évezredes hagyományaival. Ezt követően Velencének, a lagunák városának titkait próbáljuk meglesni és számos szépségét felfedezni. A tenger felől érkezve már szembetűnik Velence különlegessége: életét és gazdagságát az őt körülvevő víznek köszönheti. Látogatást teszünk a pompás Doge palotában átsétálva a Sóhajok hídján a börtönbe is, ahol Casanova is raboskodott. A Szent Márk teret Napóleon a világ legnagyobb báltermének nevezte, mely karneválok idején ma is ezt a célt szolgálja. A Szent Márk bazilikában megcsodáljuk a világ legnagyobb mozaikfelületét, a Campanile tornyából pedig szemügyre vehetjük madártávlatból a viziutakkal szabdalt várost és csodás környezetét. A Rialtó környékének nyüzsgő forgatagában elmerülve élvezhetjük a Canal Grande szépségét és enyhíthetjük éhünket, szomjunkat vagy akár vásárolgathatunk is a mindig nyüzsgő piacán. A visszautat ismét hajóval, majd busszal tesszük meg a tengerparti szálláshelyünkig.

3. nap: Reggelit követően utunk a világörökség védelme alatt álló Aquileia-ba vezet tovább, amely az ókor egyik legvirágzóbb kereskedővárosa és kikötője volt, bazilikája a kora keresztény mozaikok és egyéb emlékek gazdag tárháza.

Következő megállónk a festői szépségű Duino kastély lesz, ahol 18 terem mesél a Thurn und Taxis (Torre e Tasso) család történetéről. A helyiségekből szinte majdnem mindig lehet látni a tengert!

 

Várható hazaérkezés a késő esti órákban Nagykanizsára.

A részvételi díj tartalmazza az utazás, idegenvezetés, szállás költségét félpanziós ellátással. 

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők és a BBP biztosítás árát.

Hajójegy: kb. 28 €/fő, Duino kastély 8 €/fő, Doge palota : 18.-€, Campanile: 8.-€

Biztosítás:1320 Ft/fő

Kérdezzen az útról

ÚTJAINK

Havi Ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Elfogadunk

Kössön biztosítást Online

Partnereink